NAVEGACIÓ
XARXES SOCIALS
ADREÇA C/Cervantes, 50, 2n 2a 08191 Rubí - Barcelona
CONTACTE e: info@nuriagarriga.com t: +34 93 699 72 90 m: +34 616 42 87 63 Horari per demanar informació: De dilluns a divendres de 17 a 20h Juliol: de dimarts a dijous 17-20h Tancat per vacances: de l’última setmana de juliol fins la primera de setembre.
   
PIANO CLÀSSIC I MODERN El piano és un clàssic en el món de la música. Les seves possibilitats musicals són infinites. Ideal per tocar repertori de tot tipus, des de les obres de compositors com Mozart o Chopin fins a les cançons més actuals. Les principals diferències entre piano clàssic i modern es basen en la tècnica, l’anàlisi musical i el repertori. Aquest instrument és adequat tant per persones que comencin a estudiar música com per als més avançats. Aprendre a tocar el piano no és qüestió de temps, sinó de treball, és un instrument exigent que requereix esforç però que donarà els primers resultats molt aviat, ja que amb poques notes es poden tocar moltes cançons i la posició del cos s’educa ràpid.
GUITARRA ESPANYOLA I ELÈCTRICA Un altre instrument àmpliament conegut, hi ha dos tipus principals de guitarra: la clàssica, espanyola o flamenca, i la guitarra elèctrica. L’elecció d’un tipus o d’un altre dependrà de les preferències i interessos de cada alumne. Com en el cas del piano, les diferències es troben en la tècnica, estil i repertori. Si mai s’han cursat estudis de guitarra anteriorment, la nostra recomanació és que primer es comenci amb guitarra espanyola, i posteriorment es podrà decidir si seguir o canviar a l’elèctrica. Triïs la que triïs, en aquest curs t’ensenyarem les tècniques, posicions, teoria i acords per tenir un domini complet de l’instrument.
CURSOS La formació és el primer pas per a l’èxit

ESCOLA DE MÚSICA CLÀSSICA

VIOLÍ I VIOLA Amb un so molt característic, els dos germans petits de la família d’instruments de corda fregada són un dels cursos estrella de l’escola. Tant si es comença des de zero com si es posseeix un determinat nivell de coneixement, el nostre equip docent guiarà a l’alumne en el seu òptim aprenentatge i domini de la tècnica necessari per tal d’interpretar un ampli ventall d’obres musicals. A través dels nostres plans d’estudi personalitzats, els alumnes seran capaços d’adquirir un bon nivell en poc temps. Aquest curs utilitza un mètode propi d’ensenyament desenvolupat i perfeccionat a les nostres aules al llarg dels anys, basat en els mètodes Suzuki i Stradivarius, mitjançant els quals s’ensenya la tècnica dels instruments a través de la repetició, de l’educació de l’oïda i de l’introducció de cordes progressivament.
COMBO El combo consisteix en una agrupació musical formada per dos o més integrants on cadascú interpreta el seu instrument. Els instruments en aquesta formació depenen de l’estil que s’interpreti, però els més habituals són la guitarra elèctrica, baix, teclat, bateria, saxo i vocalistes i coristes. En el curs de combo, es treballa principalment la interpretació, el que representa un 50% d’una actuació, juntament amb el perfeccionament de la tècnica, que representa el 50% restant. Altres aspecets que es treballen són el treball en grup, el seguiment del tempo, l’oïda, la integració musical, etc. Tothom aprèn de tothom, i es poden desenvolupar i perfeccionar aspectes que amb una interpretació individual no es podria.
BATERIA Els objectius principals del curs de bateria són el desenvolupament dels aspectes tècnics i i musicals; trobar l’equilibri entre la relaxació muscular i l’esforç indispensable que exigeix l’execució instrumental; conèixer i valorar la importància de la coordinació i independència en el desenvolupament de la tècnica instrumental i de la interpretació; acompanyar a l’alumne en la recerca i potenciament de la seva pròpia personalitat i sensibilitat musicals, el seu so i l’expressió; ensenyar les característiques de l’instrument i les seves possibilitats sonores per a utilitzar-les tant en la interpretació individual com grupal; mostrar els diferents estils musicals i ser capaç d’interpretar-los en termes generals; i el més important, estimularem la capacitat creativa i de resposta de l’alumne davant del fet artístic.
SAXO El saxo és un altre instrument de vent, però totalment diferent als anteriors. Posseeix un dels sons més característics. Si escoltem el saxo en una peça, probablement l’estil musical identificat sigui el jazz, però aquest instrument és capaç d’interpretar música de qualsevol estil. El més important és que l’alumne descobreixi el seu propi estil, raó per la qual oferim tota una sèrie d’eines en aquest curs per aconseguir aquest objectiu. A més, és un instrument per a tots els públics. Els nens gaudiran jugant, experimentant i descobrint el saxo, a la vegada que els adults seran capaços de tocar un ampli repertori i realitzar complicades improvitzacions.
BAIX Si bé és cert que el baix no destaca per ser un instrument melòdic, aquest interpreta la part harmònica d’una cançó, els acompanyaments més greus d’una peça o cançó. A més a més, el baixista s’encarrega de portar el tempo, el que es coneix com a pols rítmic. No obstant, el baix no sempre realitza aquesta funció d’acompanyament, ja que molts cops s’utilitza com a instrument solista. Els seus estils més habituals són el blues, rock, jazz, punk i fins i tot el reggae i flamenc, tot i que es pot utilitzar en qualsevol estil, com ara el pop. El baix és un instrument molt versàtil i molt present en els grups musicals dels estils esmentats anteriorment.
VOCAL COACHING El vocal coaching és una disciplina que neix per aprofundir en les tècniques vocals del cant tradicional. No només s’ensenya a l’alumne a utilitzar la seva veu, sinó que es pretén que es tingui consciència del procés que requereix l’acció de cantar i tots els elements tangibles i intangibles que l’integren. També es procura que l’alumne conegui el seu propi cos i els recursos dels quals disposa per poder cantar bé. L’objectiu del curs de vocal coaching és l’aprofundiment i el treball en les tècniques vocals, que permetran a l’alumne interpretar obres i cançons pràcticament de qualsevol gènere musical, adaptant- se així a les necessitats que requereixi una actuació en un grup o una obra musical, per exemple.
CORAL Tens ganes de formar part d’una coral? No cal tenir experiència prèvia, només ganes de cantar! El curs es dividirà en dues seccions: tècnica vocal i repertori. Tots els integrants de la coral de l’escola rebràn la formació necessària de cant, postura, respiració, llenguatge musical, posada en escena i conjunt instrumental. A més, es treballarà un repertori des del gòspel fins al rock, passant pel soul, pop, swing, clàssic, blues i folk, entre d’altres estils. L’objectiu serà que cada integrant rebi una formació global i completa sobre el cant coral. Però la coral no només es quedarà a les aules. Realitzarà diverses actuacions, concerts i es presentarà a concursos.
LLENGUATGE MUSICAL L’afinació i la capacitat auditiva són una part essencial per a qualsevol estudiant de música. En el curs de llenguatge musical s’aprèn a afinar correctament a través del solfeig, interpretant els signes del ritme i el compàs. Per altra banda, en la part teòrica hi trobem la teoria musical, l’harmonia i la història de la música, el que ens permet analitzar, entendre i interpretar qualsevol composició escrita o partitura. Aquesta assignatura és fonamental, independentment de l’instrument que s’estudiï, per tal que el músic sigui plenament conscient del que està tocant, de quin és el missatge que ens pretén transmetre tant l’obra com el seu compositor, i d’aquesta manera poder oferir interpretacions d’alta qualitat.
CAJÓN FLAMENC El cajón flamenc és un instrument popular reconegut, part del folclore i de la música espanyola. Tot i semblar un instrument a priori bastant simple de tocar, com qualsevol instrument requereix desenvolupar i treballar rigorosament la seva pròpia tècnica, la qual no és gens fàcil. Els ritmes que es poden fer amb el cajón flamenc són molts i variats, acompanyant obres de diversos estils. En el curs de cajón flamenc es treballen els quatre estils principals: tangos flamencs, buleries, rumba i solera. A través de l’aprenentatge d’aquests estils, l’alumne serà capaç de tenir una visió global de l’instrument i podrà posteriorment especialitzar-se en aquell o aquells estils que més li agradin, si així ho desitja.
CLARINET Una altra família diferent és la branca dels instruments de vent. A l’escola oferim cursos de clarinet, un instrument molt present en grans obres orquestrals. El curs de clarinet ha estat dissenyat de tal forma que si l’alumne vol estudiar un segon instrument d’aquesta branca, li serà extremadament fàcil, perquè els coneixements d’una part comuna ja els haurà adquirit. El seu so dolç i melòdic i la seva destacada presència en formacions orquestrals són les causes per les quals aquesta família és una de les més estimades pel gran públic.
CANT LÍRIC I CANT MODERN Sempre has somiat en cantar dalt de l’escenari d’un teatre tan prestigiós com La Scala o El Liceu? Amb el curs de cant líric, els professors donen una sèrie d’eines per treure el màxim potencial a la veu dels alumnes. S’ensenya la correcta col·locació del cos, la respiració òptima, el procés de cantar, la teoria musical corresponent, l’afinació, l’educació de l’oïda i l’interpretació, entre d’altres. Es treballen mètodes com el mètode Vaccai o el polska. Si l’objectiu de l’alumne és interpretar peces contemporànies, disposem del curs de cant modern, que es diferencia del cant líric en el repertori i les tècniques que es treballaran, com el Jazz, l’improvització Scat, el cant melismàtic i el bèlting.
ESCOLA DE MÚSICA CLÀSSICA ESCOLA DE MÚSICA CLÀSSICA ESCOLA DE ROCK SUNDAY MOOD ESCOLA DE ROCK SUNDAY MOOD

ESCOLA DE ROCK ‘SUNDAY MOOD’

ORQUESTRA INFANTIL Les activitats artístiques com la música estimulen la creativitat, les emocions i l’expressió i comunicació. Hi ha tota una sèrie de grans valors que es deriven de formar part d’una orquestra. La cooperació, el treball en grup i l’empatia són els elements clau. Quan els músics han de tocar en conjunt, tots són parts d’un gran engranatge que fa sonar una sola peça, orientant-se al resultat final. El treball en grup sota les ordres d’un director uneix a l’equip i és així com s’aconsegueixen tocar grans obres en perfecta harmonia. Totes aquestes competències i valors es poden adquirir des de ben petits per a que després es presentin com a valors intrínsecs de les persones. L’orquestra infantil engloba aprenentatge i diversió per als més petits de casa, un espai d’ensenyament on nens i nenes aprendran música i les grans competències que aquesta ensenya, a la vegada que s’ho passaran d’allò més bé.
MÚSICA DE CAMBRA La música de cambra es tracta d’un estil musical clàssic compost expressament per una agrupació reduïda d’instruments. Depenent de l’obra que s’interpreti, el conjunt d’instruments canvia: pot ser un quartet de corda, duet de pianos, duet vocal, sextet de vent… Aquesta música posseeix dues particularitats, i és que no hi ha un director que dirigeixi als músics i a més cada músic toca una peça diferent dins de la mateixa obra. Aquest curs enriquirà a qualsevol músic de gran manera, ja que es desenvoluparan una sèrie de competències artístiques essencials com ara el treball en equip, la coordinació i l’oïda. Tot i requerir un cert domini de l’instrument individual, en aquest curs treballarem també agrupacions amateurs mitjançant les quals es potenciarà l’aprenentatge musical.
SENSIBILITZACIÓ Els nens d’avui seran els músics de demà. Aquest programa pretén que els més petits s’aproximin al món musical i a més desenvolupin altres competències fonamentals com el treball a casa, l’esforç per aconseguir els objectius que es proposen, la intel·ligència emocional i la constància, a la vegada que gaudeixen i s’ho passen bé. La metodologia d’aquest programa barreja llenguatge i pràctica musical, body percussion, contes, cançons i molta diversió! Aquestes edats, entre 2 i 4 anys, són essencials per a un excel·lent desenvolupament de les capacitats cognitives i emocionals. Els nens treballaran les seves emocions i aprendran a controlar-les, i entren en una dimensió artística on prenen un alt grau de sensibilitat per les arts i la cultura.
UKELELE El germà petit de la guitarra s’ha creat una gran popularitat especialment en els últims anys, produeix un so únic que enamora a tothom. És ideal per a produccions musicals senzilles i minimalistes, atorgant a les cançons pinzellades dolces i suaus, que ens transporten a llocs paradisíacs com Hawaii. Al curs d’ukelele, l’alumne aprendrà la tècnica de l’instrument, els diferents estils que es poden tocar així com els quatre tipus d’ukelele que existeixen. Es treballarà un repertori d’acord amb les preferències i el nivell de l’alumne, i opcionalment es podrà treballar en conjunt instrumental, sigui només amb veu o amb altres instruments.
INICIACIÓ - MÈTODE FASOLET Els alumnes de 3 a 7 anys disposen d’un curs grupal específic per ells mitjançant el qual s’utilitza el mètode Fasolet. Aquest mètode té com a objectiu desenvolupar el sentit musical i l’expressió corporal, potenciar l’interpretació instrumental en grup, desenvolupar l’oïda intern i el pensament musical, així com realitzar un desenvolupament integral de la creativitat. Les bases fonamentals són la improvització, l’anàlisi i el desenvolupament de l’audició. A la vegada que els nens apendran música, desenvoluparan competències crítiques com la motricitat i coordinació, expressió corporal, sensibilitat emocional, memòria, atenció i concentració, pensament lògic, capacitat analítica, audició i creativitat, i el més important, tindran un desenvolupament adequat de la personalitat.
Demana més informació sense compromís trucant al 93 699 72 90 o escrivint-nos a info@nuriagarriga.com
NAVEGACIÓ
XARXES SOCIALS
ADREÇA C/Cervantes, 50, 2n 2a 08191 Rubí - Barcelona
CONTACTE email: info@nuriagarriga.com t: +34 93 699 72 90 m: +34 616 42 87 63 Horari d’informació: De dilluns a divendres de 17 a 20h
   
PIANO CLÀSSIC I MODERN El piano és un clàssic en el món de la música. Les seves possibilitats musicals són infinites. Ideal per tocar repertori de tot tipus, des de les obres de compositors com Mozart o Chopin fins a les cançons més actuals. Les principals diferències entre piano clàssic i modern es basen en la tècnica, l’anàlisi musical i el repertori. Aquest instrument és adequat tant per persones que comencin a estudiar música com per als més avançats. Aprendre a tocar el piano no és qüestió de temps, sinó de treball, és un instrument exigent que requereix esforç però que donarà els primers resultats molt aviat, ja que amb poques notes es poden tocar moltes cançons i la posició del cos s’educa ràpid.
GUITARRA ESPANYOLA I ELÈCTRICA Un altre instrument àmpliament conegut, hi ha dos tipus principals de guitarra: la clàssica, espanyola o flamenca, i la guitarra elèctrica. L’elecció d’un tipus o d’un altre dependrà de les preferències i interessos de cada alumne. Com en el cas del piano, les diferències es troben en la tècnica, estil i repertori. Si mai s’han cursat estudis de guitarra anteriorment, la nostra recomanació és que primer es comenci amb guitarra espanyola, i posteriorment es podrà decidir si seguir o canviar a l’elèctrica. Triïs la que triïs, en aquest curs t’ensenyarem les tècniques, posicions, teoria i acords per tenir un domini complet de l’instrument.
ORQUESTRA INFANTIL Les activitats artístiques com la música estimulen la creativitat, les emocions i l’expressió i comunicació. Hi ha tota una sèrie de grans valors que es deriven de formar part d’una orquestra. La cooperació, el treball en grup i l’empatia són els elements clau. Quan els músics han de tocar en conjunt, tots són parts d’un gran engranatge que fa sonar una sola peça, orientant-se al resultat final. El treball en grup sota les ordres d’un director uneix a l’equip i és així com s’aconsegueixen tocar grans obres en perfecta harmonia. Totes aquestes competències i valors es poden adquirir des de ben petits per a que després es presentin com a valors intrínsecs de les persones. L’orquestra infantil engloba aprenentatge i diversió per als més petits de casa, un espai d’ensenyament on nens i nenes aprendran música i les grans competències que aquesta ensenya, a la vegada que s’ho passaran d’allò més bé.
CURSOS La formació és el primer pas per a l’èxit
ESCOLA DE MÚSICA CLÀSSICA ESCOLA DE ROCK SUNDAY MOOD
MÚSICA DE CAMBRA La música de cambra es tracta d’un estil musical clàssic compost expressament per una agrupació reduïda d’instruments. Depenent de l’obra que s’interpreti, el conjunt d’instruments canvia: pot ser un quartet de corda, duet de pianos, duet vocal, sextet de vent… Aquesta música posseeix dues particularitats, i és que no hi ha un director que dirigeixi als músics i a més cada músic toca una peça diferent dins de la mateixa obra. Aquest curs enriquirà a qualsevol músic de gran manera, ja que es desenvoluparan una sèrie de competències artístiques essencials com ara el treball en equip, la coordinació i l’oïda. Tot i requerir un cert domini de l’instrument individual, en aquest curs treballarem també agrupacions amateurs mitjançant les quals es potenciarà l’aprenentatge musical.
SENSIBILITZACIÓ Els nens d’avui seran els músics de demà. Aquest programa pretén que els més petits s’aproximin al món musical i a més desenvolupin altres competències fonamentals com el treball a casa, l’esforç per aconseguir els objectius que es proposen, la intel·ligència emocional i la constància, a la vegada que gaudeixen i s’ho passen bé. La metodologia d’aquest programa barreja llenguatge i pràctica musical, body percussion, contes, cançons i molta diversió! Aquestes edats, entre 2 i 4 anys, són essencials per a un excel·lent desenvolupament de les capacitats cognitives i emocionals. Els nens treballaran les seves emocions i aprendran a controlar-les, i entren en una dimensió artística on prenen un alt grau de sensibilitat per les arts i la cultura.
CORAL Tens ganes de formar part d’una coral? No cal tenir experiència prèvia, només ganes de cantar! El curs es dividirà en dues seccions: tècnica vocal i repertori. Tots els integrants de la coral de l’escola rebràn la formació necessària de cant, postura, respiració, llenguatge musical, posada en escena i conjunt instrumental. A més, es treballarà un repertori des del gòspel fins al rock, passant pel soul, pop, swing, clàssic, blues i folk, entre d’altres estils. L’objectiu serà que cada integrant rebi una formació global i completa sobre el cant coral. Però la coral no només es quedarà a les aules. Realitzarà diverses actuacions, concerts i es presentarà a concursos.
LLENGUATGE MUSICAL L’afinació i la capacitat auditiva són una part essencial per a qualsevol estudiant de música. En el curs de llenguatge musical s’aprèn a afinar correctament a través del solfeig, interpretant els signes del ritme i el compàs. Per altra banda, en la part teòrica hi trobem la teoria musical, l’harmonia i la història de la música, el que ens permet analitzar, entendre i interpretar qualsevol composició escrita o partitura. Aquesta assignatura és fonamental, independentment de l’instrument que s’estudiï, per tal que el músic sigui plenament conscient del que està tocant, de quin és el missatge que ens pretén transmetre tant l’obra com el seu compositor, i d’aquesta manera poder oferir interpretacions d’alta qualitat.
CAJÓN FLAMENC El cajón flamenc és un instrument popular reconegut, part del folclore i de la música espanyola. Tot i semblar un instrument a priori bastant simple de tocar, com qualsevol instrument requereix desenvolupar i treballar rigorosament la seva pròpia tècnica, la qual no és gens fàcil. Els ritmes que es poden fer amb el cajón flamenc són molts i variats, acompanyant obres de diversos estils. En el curs de cajón flamenc es treballen els quatre estils principals: tangos flamencs, buleries, rumba i solera. A través de l’aprenentatge d’aquests estils, l’alumne serà capaç de tenir una visió global de l’instrument i podrà posteriorment especialitzar- se en aquell o aquells estils que més li agradin, si així ho desitja.
UKELELE El germà petit de la guitarra s’ha creat una gran popularitat especialment en els últims anys, produeix un so únic que enamora a tothom. És ideal per a produccions musicals senzilles i minimalistes, atorgant a les cançons pinzellades dolces i suaus, que ens transporten a llocs paradisíacs com Hawaii. Al curs d’ukelele, l’alumne aprendrà la tècnica de l’instrument, els diferents estils que es poden tocar així com els quatre tipus d’ukelele que existeixen. Es treballarà un repertori d’acord amb les preferències i el nivell de l’alumne, i opcionalment es podrà treballar en conjunt instrumental, sigui només amb veu o amb altres instruments.
CLARINET Una altra família diferent és la branca dels instruments de vent. A l’escola oferim cursos de clarinet i flauta travessera, dos instruments molt presents en grans obres orquestrals. Els cursos d’aquests instruments han estat dissenyats de tal forma que si l’alumne vol estudiar un segon instrument d’aquesta branca, li serà extremadament fàcil, perquè els coneixements de la part comuna ja els haurà adquirit. El seu so dolç i melòdic i la seva destacada presència en formacions orquestrals són les causes per les quals aquesta família és una de les més estimades pel gran públic.
CANT LÍRIC I CANT MODERN Sempre has somiat en cantar dalt de l’escenari d’un teatre tan prestigiós com La Scala o El Liceu? Amb el curs de cant líric, els professors donen una sèrie d’eines per treure el màxim potencial a la veu dels alumnes. S’ensenya la correcta col·locació del cos, la respiració òptima, el procés de cantar, la teoria musical corresponent, l’afinació, l’educació de l’oïda i l’interpretació, entre d’altres. Es treballen mètodes com el mètode Vaccai o el polska. Si l’objectiu de l’alumne és interpretar peces contemporànies, disposem del curs de cant modern, que es diferencia del cant líric en el repertori i les tècniques que es treballaran, com el Jazz, l’improvització Scat, el cant melismàtic i el bèlting.
VIOLÍ I VIOLA Amb un so molt característic, els dos germans petits de la família d’instruments de corda fregada són un dels cursos estrella de l’escola. Tant si es comença des de zero com si es posseeix un determinat nivell de coneixement, el nostre equip docent guiarà a l’alumne en el seu òptim aprenentatge i domini de la tècnica necessari per tal d’interpretar un ampli ventall d’obres musicals. A través dels nostres plans d’estudi personalitzats, els alumnes seran capaços d’adquirir un bon nivell en poc temps. Aquest curs utilitza un mètode propi d’ensenyament desenvolupat i perfeccionat a les nostres aules al llarg dels anys, basat en els mètodes Suzuki i Stradivarius, mitjançant els quals s’ensenya la tècnica dels instruments a través de la repetició, de l’educació de l’oïda i de l’introducció de cordes progressivament.
COMBO El combo consisteix en una agrupació musical formada per dos o més integrants on cadascú interpreta el seu instrument. Els instruments en aquesta formació depenen de l’estil que s’interpreti, però els més habituals són la guitarra elèctrica, baix, teclat, bateria, saxo i vocalistes i coristes. En el curs de combo, es treballa principalment la interpretació, el que representa un 50% d’una actuació, juntament amb el perfeccionament de la tècnica, que representa el 50% restant. Altres aspecets que es treballen són el treball en grup, el seguiment del tempo, l’oïda, la integració musical, etc. Tothom aprèn de tothom, i es poden desenvolupar i perfeccionar aspectes que amb una interpretació individual no es podria. Demana més informació sense compromís trucant al 93 699 72 90 o escrivint-nos a info@nuriagarriga.com
BATERIA Els objectius principals del curs de bateria són el desenvolupament dels aspectes tècnics i i musicals; trobar l’equilibri entre la relaxació muscular i l’esforç indispensable que exigeix l’execució instrumental; conèixer i valorar la importància de la coordinació i independència en el desenvolupament de la tècnica instrumental i de la interpretació; acompanyar a l’alumne en la recerca i potenciament de la seva pròpia personalitat i sensibilitat musicals, el seu so i l’expressió; ensenyar les característiques de l’instrument i les seves possibilitats sonores per a utilitzar-les tant en la interpretació individual com grupal; mostrar els diferents estils musicals i ser capaç d’interpretar-los en termes generals; i el més important, estimularem la capacitat creativa i de resposta de l’alumne davant del fet artístic.
SAXO El saxo és un altre instrument de vent, però totalment diferent als anteriors. Posseeix un dels sons més característics. Si escoltem el saxo en una peça, probablement l’estil musical identificat sigui el jazz, però aquest instrument és capaç d’interpretar música de qualsevol estil. El més important és que l’alumne descobreixi el seu propi estil, raó per la qual oferim tota una sèrie d’eines en aquest curs per aconseguir aquest objectiu. A més, és un instrument per a tots els públics. Els nens gaudiran jugant, experimentant i descobrint el saxo, a la vegada que els adults seran capaços de tocar un ampli repertori i realitzar complicades improvitzacions.
BAIX Si bé és cert que el baix no destaca per ser un instrument melòdic, aquest interpreta la part harmònica d’una cançó, els acompanyaments més greus d’una peça o cançó. A més a més, el baixista s’encarrega de portar el tempo, el que es coneix com a pols rítmic. No obstant, el baix no sempre realitza aquesta funció d’acompanyament, ja que molts cops s’utilitza com a instrument solista. Els seus estils més habituals són el blues, rock, jazz, punk i fins i tot el reggae i flamenc, tot i que es pot utilitzar en qualsevol estil, com ara el pop. El baix és un instrument molt versàtil i molt present en els grups musicals dels estils esmentats anteriorment.
VOCAL COACHING El vocal coaching és una disciplina que neix per aprofundir en les tècniques vocals del cant tradicional. No només s’ensenya a l’alumne a utilitzar la seva veu, sinó que es pretén que es tingui consciència del procés que requereix l’acció de cantar i tots els elements tangibles i intangibles que l’integren. També es procura que l’alumne conegui el seu propi cos i els recursos dels quals disposa per poder cantar bé. L’objectiu del curs de vocal coaching és l’aprofundiment i el treball en les tècniques vocals, que permetran a l’alumne interpretar obres i cançons pràcticament de qualsevol gènere musical, adaptant-se així a les necessitats que requereixi una actuació en un grup o una obra musical, per exemple.
INICIACIÓ - MÈTODE FASOLET Els alumnes de 3 a 7 anys disposen d’un curs grupal específic per ells mitjançant el qual s’utilitza el mètode Fasolet. Aquest mètode té com a objectiu desenvolupar el sentit musical i l’expressió corporal, potenciar l’interpretació instrumental en grup, desenvolupar l’oïda intern i el pensament musical, així com realitzar un desenvolupament integral de la creativitat. Les bases fonamentals són la improvització, l’anàlisi i el desenvolupament de l’audició. A la vegada que els nens apendran música, desenvoluparan competències crítiques com la motricitat i coordinació, expressió corporal, sensibilitat emocional, memòria, atenció i concentració, pensament lògic, capacitat analítica, audició i creativitat, i el més important, tindran un desenvolupament adequat de la personalitat.